NederlandsEnglishDeutsch
NederlandsEnglishDeutsch

Waarom een stilte-retraite?

Een stilte-retraite is een intieme ontmoeting met jezelf. Ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en alle afleidingen om bij jeZELF te komen. Om thuis te komen. Om verborgen schatten te ontdekken die in de stilte liggen.

De stilte kan voor jouw een tool zijn op weg naar jouw pure jij. In de overgave aan het ‘niet-weten’ en de volledige aanvaarding van wat zich ook maar aandient, wordt je je gewaar van wie je werkelijk bent, achter de identificaties en ik-verhalen. Het is een afwikkelen en reiniging die vanzelf op gang komt. Alles mag er zijn. Vrede, vreugde, gelukzaligheid. Maar ook vermoeidheid, pijn, verdriet.

In een stilte-retraite kom je als vanzelf in je ‘pure jij’. Je bereikt niets nieuws maar keert terug naar wat er altijd al was: liefde en wijsheid.

de stilte in jezelf....

De stilte-retraites van JKBreathing zijn ontwikkeld vanuit eigen ervaring en is een “leerschool’ om in de stilte te komen en heeft een gebalanceerd programma en eigen methodiek waar voor ons de vier basis-elementen bijeenkomen:
 ademwerk, meditatie, beweging en voeding.

Het programma

Iedere retraite heeft een gebalanceerde structuur.

In het programma:

• ademreizen
• yoga
• meditatie
• stilte-wandeling
• muziek/klankreis/soundhealing
• samen (biologisch) eten
• eigen vrije tijd / vrije meditatie
• ijsbad, optioneel als afsluiter (bij 4- en 8-daagse)

Natuurgebied de Zwaakse Weel in Zeeland

‘Edele’ groep & helende omgeving

Onze retraites zijn in een kleine, persoonlijke groep van 6 tot 8 deelnemers. Zo vormt zich een ‘edele groep’ om samen deze weg te bewandelen. Met respect, compassie en (onzichtbare) steun voor elkaar.

Het team van JKBreathing creëert vanuit zachtheid en betrokkenheid een veilige, helende en relaxte omgeving en een liefdevolle begeleiding. Wij staan gedurende de retraite voor je klaar ook als je ergens tegenaan loopt en er iets besproken moet worden.

Waar?

We zijn zeer verheugd met onze nieuwe plek, een authentieke boerderij in het beschermde natuurgebied Zwaakse Weel in Zeeland. 
Een ‘hof van stilte’ middenin de natuur. De ideale plek om te ZIJN.